Museum voor natuur en landschap
NL EN D

Activiteiten

8   december - Zoldergeheimen
13 december - Natuurspreekuur
17 december - Zen op Zondag 
20 december - Van pulp tot papier
22 december - Kijkje achter het aquarium
24 december - Wandeling in de Manteling
27 december - Braakballen pluizen
28 december - Vogelrestaurant
29 december - Kijkje achter het zee-aquarium
29 december - De imker en haar bijen

meer informatie in de activiteiten-agenda
RESERVEREN

 

Spelen in de landschapstuin

Het museum gezien? Dan kun je in de tuin lekker klauteren op de pyramides, balanceren op de evenwichtsslang, spelen in de zandbak of je verstoppen in het slakkenhuis van wilgentenen. ‘Grote mensen’ kunnen meedoen of even neerstrijken op de picknick-banken.

Waterdiertjes vangen in de vijvers

In de tuin kun je bij twee vijvers vanaf een houten vlonder met een schepnetje vissen. Er zitten vast niet alleen visjes in je schepnet, maar ook allerlei andere waterdiertjes. Bekijk ze maar eens goed! Daarna moeten ze natuurlijk wel weer terug het water in.

Kamers vrij

Ook insecten hebben een nestje en holletje nodig. Terra Maris helpt ze een handje en heeft in de tuin insectenhotels aan een oude muur gehangen. De hotels zijn gemaakt van boomschijven waarin gaatjes zijn geboord of samengebonden holle stokjes. Elk insect kiest zijn eigen hotelkamertje. ‘Zie jij ze vliegen’?

Mottekasteel beklimmen

Helemaal achter in de tuin staat het mottekasteel boven op de vliedberg. Een mottekasteel is een toren die in de middeleeuwen werd gebruikt om jezelf te verdedigen tegen de vijand. Natuurlijk mag je de toren beklimmen!