Museum voor natuur en landschap
NL EN D

Activiteiten

26 april Kunst en vliegwerk
28 april Zoldergeheimen
30 april Laat maar waaien
30 april DZN Zoldergeheimen
1   mei  Kinderkunst-atelier
1   mei  DZN Zoldergeheimen
1   mei  DZN Wonderwaterwereld
2   mei  Kinderkunst-atelier
2   mei  DZN Zoldergeheimen
2   mei  DZN Wonderwaterwereld
3   mei  Familiemiddag windenergie 

meer informatie in de activiteiten-agenda
RESERVEREN 

 

Kinderfeestjes

Terra Maris heeft voor kinderen vanaf 4 t/m 12 jaar een aantal activiteiten die geschikt zijn voor een geslaagd kinderfeestje. Er is keuze uit onderstaande  activiteiten in combinatie met pannenkoeken of taart in het museumcafé. Wil je een feestje reserveren, vul dan het formulier onderaan deze pagina in.

Middeleeuwse spelletjesmiddag

Spelletjes spelen is altijd leuk, maar helemaal bijzonder wordt het als het middeleeuwse spelletjes zijn. Gekleed in een middeleeuws tuniek o.a. hoepelen, kegelen, bot vangen, touwtrekken, ringsteken, zaklopen en een polsbandje vilten. De spelletjes worden gespeeld rondom het mottekasteel, dat is de middeleeuwse verdedigingstoren in de tuin van Terra Maris, die natuurlijk ook wordt beklommen! Ook middeleeuws schransen hoort erbij: drie in de pan met toebehoren en een vruchtensapje. Alles geserveerd op middeleeuws servies. Bedoeld voor: kinderen vanaf 6 t/m 9 jaar. Begeleiding: min. 2 . ouders/begeleiders tot 10 kinderen. Kosten: € 27,50 voor pakket spelletjes plus. € 11 per kind/begeleider. Duur: ongeveer 2 uur inclusief eten en drankje.
Wanneer mogelijk: Het hele jaar, maar uitsluitend op woensdagmiddag.

Met de rugzak op pad

Rugzak met onderzoeksinstrumenten, informatie en kijk- en speurideeën waarmee in bos, duin en strand kan worden gewerkt. Bedoeld voor: kinderen van 8 tot en met 12 jaar. Begeleiding: ouders/verzorgers. Kosten: € 4 per rugzak; opdrachtenboekje € 0,50; borg € 20 of identiteitsbewijs; exclusief entree museum. Duur: 2 uur. Wanneer mogelijk: gehele jaar.

Stampertje, het duinkonijn

Opdrachten en spelletjes rondom het leven van duinkonijntjes. Het spel wordt gespeeld in het duingebied.
Bedoeld voor: kinderen van 4 tot en met 7 jaar. Begeleiding: ouders/verzorgers. Kosten: € 27,50 per set (exclusief entree museum). Duur: 2 uur. Wanneer mogelijk: gehele jaar

Flessenpost

Set met flessen waarin opdrachten zijn verstopt, die op het strand zogenaamd zijn aangespoeld.
Bedoeld voor: kinderen van 8 tot en met 11 jaar. Begeleiding: ouders/verzorgers. Kosten: € 27,50 per set (exclusief entree museum). Duur: 2 uur. Wanneer mogelijk: gehele jaar

Windekind

Rondom een windscherm worden allerlei spelletjes met wind gedaan. Die komen het meest tot hun recht als ze op het strand worden uitgevoerd.
Bedoeld voor: kinderen van 4 tot en met 8 jaar.Begeleiding: ouders/verzorgers. Kosten: € 27,50 per set (exclusief entree museum). Duur: 2 uur.
Wanneer mogelijk: gehele jaar.

(W)onderwaterwereld

Onder begeleiding van een museummedewerker trekken de kinderen gewapend met schepnetjes, loupes en zoekkaarten de tuin achter het museum in. Vanaf het bruggetje dat over de  vijver loopt, worden allerlei diertjes met een schepnetje opgevist. Samen met de museum-medewerker worden de vondsten met een loupe bekeken en met behulp van een speciale zoek-kaart voor waterdieren komen de kinderen uiteindelijk te weten welke diertjes ze hebben opgevist. In een eigen (W)onderwaterpaspoort mogen de kinderen hun vondsten beschrijven en tekenen. Bedoeld voor: kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Begeleiding: museummedewerker. Kosten: € 35 per groep + de entree per kind voor het museum: maximaal 15 deelnemers. Duur: 1,5 uur.Wanneer mogelijk: eind maart t/m september.

Strandjutten

Langs de vloedlijn worden veel geheimen prijs gegeven door de zee. Met de jutter van het museum struinen langs het strand op zoek naar natuurlijke en niet-natuurlijke aanspoelsels. Strandjutten kan alleen plaatsvinden rondom het tijdstip van laag water, alleen dan zijn er aanspoelsels op het strand te vinden. Bedoeld voor: kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Begeleiding: jutter van het museum. Kosten: € 35 per groep van maximaal 25 deelnemers. Duur: 1,5 uur. Wanneer mogelijk: afhankelijk van het getij.

Met Willy het bos in

Willy en 15 ander knuffelkonijntjes worden in mand meegenomennaarhet bos. Alle konijntjes hebben een opdracht. Kinderen ontdekken spelenderwijs het bos en zijn bewoners. Bedoeld voor: kinderen van 4 tot en met 8 jaar. Begeleiding: ouders/verzorgers. Kosten: € 27,50 per set (exclusief entree museum). Duur: 2 uur. Wanneer mogelijk: gehele jaar.

Pannenkoeken aan een feestelijk versierde tafel

Als afsluiting van een kinderfeestje kunt u in ons museumcafé pannenkoeken eten voor de speciale prijs van € 6,75 per kind. U krijgt hiervoor pannenkoeken met suiker/stroop/jam en een glaasje siroop aan een feestelijk versierde tafel. Natuurlijk is het ook mogelijk om frisdrank en gebak te bestellen van onze menukaart. De prijzen voor frisdrank variëren van € 2,00 tot € 2,30 en wij serveren appelgebak en walnotentaart uit eigen keuken voor € 3,30 per stuk.

Wil je reserveren vul dan onderstaand formulier in.
 

Datum kinderfeestje *
Tijdstip kinderfeestje *
Hoe lang mag het feestje duren?
Wensen kinderfeestje *
Groepsaantal *
Aantal kinderen *
Aantal volwassenen *
Leeftijd kinderen *
Naam *
Adres *
Postcode *
Woonplaats *
Email *
Telefoon *
Wanneer te bereiken?
Type over *