Museum voor natuur en landschap
NL EN D

Activiteiten

31 maart - Op pad met onze imker
2   april   - Van pulp tot papier
5   april   - Biologisch Puzzelen
6   april   - Het vogelrestaurant
7   april   - Opening Love is in the air
7   april   - Op pad met onze imker


Meer informatie in de activiteitenagenda
RESERVEREN
 

 

 

Nationale Buitenlesdag 11 april 2017
 

Zet 'm vast in je agenda: dinsdag 11 april 2017 is Nationale Buitenlesdag! Op Buitenlesdag geven leerkrachten in heel Nederland buiten les. Dat is niet alleen goed voor de leerprestaties van kinderen, - met meer sport en spel en een beter lichaamsbesef presteren kinderen cognitief beter - maar het is ook nog eens heel leuk!

Uit recent onderzoek blijkt dat zowel leerkrachten als leerlingen vaker buiten les willen. Volgens leerkrachten is de ideale verhouding voor leerlingen 75% binnenles en 25% buitenles. In werkelijkheid ligt de verhouding gemiddeld op 99,5% binnen en 0,5% buiten. Verder zou maar liefst tweederde van alle leerkrachten vaker buiten les willen geven. Het grootste knelpunt hierbij blijkt het gebrek aan buitenlesmateriaal.

In Zeeland willen de Zeeuwse centra voor Natuur- en Milieueducatie, de PABO en IVN Zeeland leerkrachten ondersteunen om zoveel mogelijk buiten les te geven op 11 april.

- iedere school die meedoet ontvangt gratis de Buitenlesbundel, vol met uitgewerkte lessen en lesideeën voor de broodnodige buitenles-inspiratie.

- bij het NME-centrum in jouw buurt kun je terecht voor materiaal als schepnetten, loeppotjes, leskisten etc.

Doe je ook mee met de Nationale Buitenlesdag? Meld je dan vanaf eind januari aan via de nieuwe website. Wil je op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen? Laat het weten via ivn.nl/interessebuitenlesdag.

NB: Je doet als school al mee aan Buitenlesdag als je minimaal één les aan één klas buiten geeft