begeleiding en hulpmiddelen

voor mindervaliden

toegang voor begeleider

Bezoekers die zich niet zelfstandig door het museum kunnen bewegen, mogen gratis een begeleider meenemen. Het gratis begeleidersticket is ook online te bestellen.

(hulp)honden welkom

Hulphonden zoals een signaalhond zijn welkom in het museum, mits voorzien van een tuigje. Hulphonden hoeven niet voorafgaand aan het bezoek aangemeld te worden.

loophulpmiddelen en rolstoelen

Bij de balie zijn enkele rolstoelen te leen. We hebben naast rolstoelen voor binnen ook een speciale tuinrolstoel en een tuinrollator te leen waarmee de volledige tuin toegankelijk wordt. Voor wie niet lang kan staan, zijn er opklapbare stoeltjes te krijgen bij de balie.

aangepast toilet

Op de begane grond van het museum bevindt zich een aangepast toilet.

niet alle beperkingen zijn zichtbaar

Sunflower Keycord voor herkenning

Wees zichtbaar wanneer je dat zelf wilt zijn. Het Museum Terra Maris herkent en erkent mensen die een Sunflower Keycord dragen. Dit is een keycord voor mensen met een onzichtbare beperking, zoals autisme, Alzheimer, dementie, PTSS. De keycords zijn te koop via de Hidden Disabilities Store.

Parkeren

Terra Maris ligt in een beschermd natuurgebied, parkeren vlak bij het museum is daarom niet mogelijk. Bezoekers van het museum kunnen de auto parkeren op de openbare parkeerplaats Westhove, aan de Domburgse weg (N287) tussen Oostkapelle en Domburg, ter hoogte van de rotonde bij kasteel Westhove (gebruik de GPS coördinaten 51.56863, 3.52393). In de maanden november t/m februari is het parkeren gratis, de overige maanden moet er betaald worden. Op de parkeerplaats zijn een aantal plaatsen gereserveerd voor minder validen. Vanaf de parkeerplaats loop je langs een wandelpad naar ons museum (ongeveer 800 meter). 

Ben je niet in staat deze afstand te voet af te leggen, dan is er een mogelijkheid om je af te laten zetten bij de voordeur. Neem hiervoor vóór je bezoek telefonisch contact op met ons op. 

prikkelgevoelig?

rustige bezoektijden en de plattegrond

Plan je een bezoek aan het museum? Het begin van de dag en na 15 uur zijn vaak het rustigst. Dit is geen garantie voor rust. Bij de balie moet je soms even in de rij staan tot je aan de beurt bent.

Ter voorbereiding op je bezoek kun je de plattegrond van de Hortus Zelandiae bekijken, deze kun je ook ophalen bij de museumbalie. Bekijk voor je orientatie vooraf de onderstaande link of ons youtube filmpje.

op maat

speciale programma's

Op verzoek zijn er aangepaste rondleidingen in de Hortus Zelandiae mogelijk voor blinden en slechtzienden. Neem hiervoor contact met ons op via de mail.

In de vaste tentoonstelling zijn drie Virtual Reality-brillen met drie 360 °-films, waardoor ook moeilijker toegankelijke natuurgebieden bereikbaar worden voor onze bezoekers. Door de bril voor je ogen te houden kun je een virtuele rondwandeling maken door de natuurgebieden De Manteling, de Zwaakse Weel en Saeftinghe.

Terra Maris verzorgt samen met VindiQu interactieve digitale uitjes d.m.v. een livestream voor kwetsbare mensen binnen onze maatschappij die ons museum niet fysiek kunnen bereiken. Zo kunnen ook zij de Zeeuwse natuur en het Zeeuwse landschap beleven.

niet gevonden wat je zocht?

laat het ons weten

Museum Terra Maris vindt toegankelijkheid voor alle bezoekers belangrijk. Mocht je informatie missen, of heb je een andere vraag? Neem contact met ons op via de onderstaande link.