museum voor
natuur & landschap van Zeeland
NL EN D

activiteiten

Kinderfeestjes

Terra Maris heeft voor kinderen vanaf 4 t/m 12 jaar een aantal activiteiten die geschikt zijn voor een geslaagd kinderfeestje. Er is keuze uit onderstaande  activiteiten in combinatie met pannenkoeken of taart in het museumcafé. Wil je een feestje reserveren, vul dan het formulier onderaan deze pagina in.

Met de rugzak op pad

Rugzak met onderzoeksinstrumenten, informatie en kijk- en speurideeën waarmee in bos, duin en strand kan worden gewerkt. Bedoeld voor: kinderen van 8 tot en met 12 jaar. Begeleiding: ouders/verzorgers. Kosten: € 7,50 per rugzak incl opdrachtenboekje; exclusief entree museum. Duur: 2 uur. Wanneer mogelijk: gehele jaar.

(W)onderwaterwereld

Onder begeleiding van een museummedewerker trekken de kinderen gewapend met schepnetjes, loupes en zoekkaarten de tuin achter het museum in. Vanaf het bruggetje dat over de  vijver loopt, worden allerlei diertjes met een schepnetje opgevist. Samen met de museum-medewerker worden de vondsten met een loupe bekeken en met behulp van een speciale zoek-kaart voor waterdieren komen de kinderen uiteindelijk te weten welke diertjes ze hebben opgevist. In een eigen (W)onderwaterpaspoort mogen de kinderen hun vondsten beschrijven en tekenen. Bedoeld voor: kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Begeleiding: museummedewerker. Kosten: € 45 per groep + de entree per kind voor het museum: maximaal 15 deelnemers. Duur: 1,5 uur.Wanneer mogelijk: eind maart t/m september.

Strandjutten

Langs de vloedlijn worden veel geheimen prijs gegeven door de zee. Met de jutter van het museum struinen langs het strand op zoek naar natuurlijke en niet-natuurlijke aanspoelsels. Strandjutten kan alleen plaatsvinden rondom het tijdstip van laag water, alleen dan zijn er aanspoelsels op het strand te vinden. Bedoeld voor: kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Begeleiding: jutter van het museum. Kosten: € 45 per groep van maximaal 15 deelnemers. Duur: 1,5 uur. Wanneer mogelijk: afhankelijk van het getij.

Met Willy het bos in

Willy en 15 andere knuffelkonijntjes worden in een mand meegenomen naar het bos. Alle konijntjes hebben een opdracht. Kinderen ontdekken spelenderwijs het bos en zijn bewoners. Bedoeld voor: kinderen van 4 tot en met 8 jaar. Begeleiding: ouders/verzorgers. Kosten: € 27,50 per set (exclusief entree museum). Duur: 2 uur. Wanneer mogelijk: gehele jaar.

Pannenkoeken aan een feestelijk versierde tafel

Als afsluiting van een kinderfeestje kun je in ons museumcafé pannenkoeken eten voor de speciale prijs van €10,00 per kind. Je krijgt hiervoor pannenkoeken met suiker/stroop/jam en een glaasje siroop aan een feestelijk versierde tafel. Natuurlijk is het ook mogelijk om frisdrank en gebak te bestellen van onze menukaart. De prijzen voor frisdrank vanaf € 3,00 en wij serveren appelgebak en walnotentaart uit eigen keuken voor € 4,50 per stuk.

Wil je reserveren vul dan onderstaand formulier in. Vergeet niet op verzenden te klikken. Je krijgt een bevestiging in beeld. Zie je die niet, neem dan telefonisch contact met ons op.

Datum kinderfeestje *
Tijdstip kinderfeestje *
Hoe lang mag het feestje duren?
Wensen kinderfeestje *
Groepsaantal *
Aantal kinderen *
Aantal volwassenen *
Leeftijd kinderen *
Naam *
Adres *
Postcode *
Woonplaats *
Email *
Telefoon *
Wanneer te bereiken?
Type over *