museum voor
natuur & landschap van Zeeland
NL EN D

activiteiten

Gratis gastles Plastic Soep & Zwerfafval

Gratis gastles Plastic Soep & Zwerfafval

In een gastles van 1 tot 1,5 uur leren leerlingen van groep 7 en 8 van de basisscholen wat de gevolgen van zwerfafval zijn. Ook gaan de leerlingen zelf aan de slag door in de omgeving of op het strand afval te gaan opruimen.

De gastles

In de gastles wordt het thema zwerfafval en plastic soep op een creatieve manier behandeld. De kinderen gaan zelf inzamelen. Ze leren over afval en wat daarmee gebeurt. Ze leren over ‘de ladder van Lansink’ (van afval voorkomen, recyclen, ...tot storten) en doen een puzzel waarmee ze ontdekken hoe je gemengd plastic kunt scheiden.

De leerlingen leren over de gevolgen van zwerfafval en de problematiek van de oceaansoep. Ze leren hoe dat beter kan. We houden een opruimactie in de buurt van school of het strand. Verken van tevoren de hotspots (plekken waar veel zwerfafval ligt). Ter introductie van de opruimactie vertelt de gastdocent over afbraaktijden en het belang van een schone omgeving. Na afloop sorteren we het gevonden afval.

Kosten

De kosten van de gastlessen worden betaald vanuit Schoon Zeeland, een samenwerking tussen de Zeeuwse gemeenten en de NME-centra.

Voorwaarden

Aanwezigheid en ondersteuning van de groepsleerkracht tijdens de gastles
Maximaal groepsgrootte: 30

Informatie en aanmelden

Voor meer informatie en aanmelden kun je contact met ons opnemen.