museum voor
natuur & landschap van Zeeland
NL EN D

activiteiten

Museum Terra Maris

Terra Maris, letterlijk land van de zee, is hét museum voor natuur en landschap van Zeeland. Het museum is gevestigd in de voormalige orangerie van kasteel Westhove, dat gelegen is in het prachtige natuurgebied De Manteling van Walcheren, tussen Oostkapelle en Domburg. Een afwisselende, levendige tentoonstelling neemt je mee door de geschiedenis van het Zeeuwse landschap en laat  je de rijk gevarieerde Zeeuwse natuur zien. Maak kennis met de dynamische natuur van de Delta, de vele inpolderingen en de meer dan honderd dorpen die in de loop van de eeuwen door het water van de kaart werden geveegd. En… laat u verrassen door het landschap van nu.

In de glazen ontvangsthal voor het museum vind je het museumcafé 'De Orangerie' en de museumwinkel. Achter het museum ligt een prachtige 2.5 ha grote landschapstuin.

Terra Maris organiseert regelmatig wisseltentoonstellingen en organiseert het hele jaar door allerlei activiteiten.

De tentoonstellingen, publieksactiviteiten en het collectiebeheer worden mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de provincie Zeeland.

Sinds 9 november 2007 is Terra Maris officieel een GEREGISTREERD MUSEUM.

Terra Maris is tot stand gekomen dankzij een bijdrage van de Europese Unie, het ministerie van Econische Zaken, de Provincie Zeeland en de Stichting Het Zeeuwse Landschap.

Terra Maris is de natuurlijke partner van Het Zeeuwse Landschap.

Terra Maris ontvangt jaarlijks een subsidie van de Provincie Zeeland en de gemeente Veere..

Terra Maris is partner in de samenwerking de Zeeuwse Natuur en is een van de Buitenlokalen van de Zeeuwse Natuur.

Terra Maris neemt deel aan het Geopark Schelde Delta en maakt in de vaste tentoonstelling de relatie tussen landschap, natuur en cultuurhistorie in de Zeeuwse erfgoedlijnen zichtbaar.

Terra Maris gaat in 2021 'Van diesel naar zonne-energie' dankzij Stichting Publieke Belangen.

Met dank aan het Mondriaanfonds voor de extra steun in coronatijden.