museum voor
natuur & landschap van Zeeland
NL EN D

activiteiten

Schoon Zeeland

Schoon Zeeland is een campagne voor een mooie, schone provincie en richt zich op de aanpak van zwerfafval. NME Walcheren is partner van Schoon Zeeland.

www.schoonzeeland.nl

Gratis gastlessen over plasic soep en zwerfafval

De gezamenlijke centra voor Natuur- en Milieueducatie (NME) in Zeeland bieden een gratis gastles aan over zwerfafval en plastic soep. De gastles is onderdeel van de campagne Schoon Zeeland. De Zeeuwse NME-centra en de Zeeuwse gemeenten willen met deze campagne wijzen op het belang van een schone, mooie provincie, onder het motto: Samen houden wij Zeeland mooi!

De gastles

In een gastles van 1 tot 1,5 uur leren leerlingen van groep 7 en 8 van de basisscholen wat de gevolgen van zwerfafval zijn. Ook gaan de leerlingen zelf aan de slag door in de omgeving of op het strand afval te gaan opruimen. In de les wordt het thema zwerfafval en plastic soep op een creatieve manier behandeld. De kinderen gaan zelf inzamelen. Ze leren over afval en wat daarmee gebeurt. Ze leren over ‘de ladder van Lansink’ (van afval voorkomen, recyclen, ...tot storten) en doen een puzzel waarmee ze ontdekken hoe je gemengd plastic kunt scheiden.

De leerlingen leren over de gevolgen van zwerfafval en de problematiek van de oceaansoep. Ze leren hoe dat beter kan. We houden een opruimactie in de buurt van school of het strand. Verken van tevoren de hotspots (plekken waar veel zwerfafval ligt). Ter introductie van de opruimactie vertelt de gastdocent over afbraaktijden en het belang van een schone omgeving. Na afloop sorteren we het gevonden afval.

Kosten

De kosten van de gastlessen worden betaald vanuit Schoon Zeeland een samenwerking tussen de Zeeuwse gemeenten en de NME-centra.

Voorwaarden

Aanwezigheid en ondersteuning van de groepsleerkracht tijdens de gastles
Maximaal groepsgrootte: 30

Voor informatie en/of aanmelden vul je onderstaand contactformulier in.  Vergeet niet op verzenden te klikken.  Je krijgt een bevestiging in beeld. Zie je die niet, neem dan telefonisch contact met ons op.

Naam *
emailadres: *
stel je vraag: *
Type over *