museum voor
natuur & landschap van Zeeland
NL EN D

activiteiten

Rondleidingen

Rondleidingen op aanvraag in het natuurgebied de Manteling en op het strand zijn mogelijk voor groepen tot 15 personen. Voor de natuurwandeling door de landschapstuin geldt een maximum van 15 personen en voor de rondleiding Terra Maris en de Stiltewandeling geldt een maximum van 15 personen.
De meeste gidsen zijn vrijwilligers; daarom adviseren wij om ruim van te voren te reserveren. Combinaties van rondleidingen, museumbezoek, consumpties e.d. zijn mogelijk. Hieronder een overzicht van de rondleidingen. Wil je een rondleiding aanvragen, vul dan het formulier onder aan deze pagina in.

Stiltewandeling

Tijdens deze stiltewandeling, in het pal achter de zee en de duinen gelegen bosgebied in de omgeving van Terra Maris, zijn dichtregels, het geluid van de eigen voetstappen, stille plekjes, het ruisen van de zee en de wind door de bomen, de ingrediënten voor een ontspannen wandeling. De gids leidt je langs vele mooie momenten. 
Kosten € 45 per groep van maximaal 15 personen. Duur: 1,5 uur.

Terra Maris

Een bezoek aan Terra Maris wordt aantrekkelijker onder leiding van een gids. De gids neemt je mee voor een rondleiding in het museum en de landschapstuin. Tijdens de wandeling langs het zee-aquarium, prachtige maquettes over de vroege bewoning in het middeleeuwse Zeeland, vitrines met archeologische voorwerpen, geprepareerde dieren en in de landschaptuin langs de thematuintjes, het mottekasteel  en de zeeuwse landschapselementen, geeft de gids uitleg over de ontstaansgeschiedenis van het zeeuwse landschap.
Kosten € 45 per groep + entree museum groepstarief p.p. Duur: 1,5 uur.

Westhove Toen en Nu

Dit is een cultuurhistorische rondleiding. Tijdens deze rondleiding wordt veel aandacht besteed aan de cultuur-historie van het kasteel, de orangerie en de omgeving. De natuur wordt echter niet vergeten tijdens deze wandeling.
Kosten € 45 per groep. Duur: 1,5 uur.

Van zoet naar zout

Tijdens deze rondleiding is veel aandacht voor de bijzondere omgeving van het museum. Het bos, de duinen, het strand, de zee, de paalhoofden. De nadruk ligt op de overgang in begroeiing en de daarbij behorende dieren. Zoals de titel al zegt, van zoet naar zout!
Kosten € 45 per groep. Duur: 1,5 uur.

Stinzeplanten

Het voorjaar is overal merkbaar. Het gebied "De Manteling" is beroemd om zijn stinzeplanten; de vroegbloeiende bolgewassen. Ooit werden ze geplant bij de buitenhuizen en later verwilderden ze. Waan je in de tijd van weleer en geniet van al het fraais dat u gedurende de wandeling ontdekt.
Kosten € 45 per groep; alleen mogelijk in het voorjaar. Duur: 1,5 uur.

Strandjutten

Langs de vloedlijn worden veel geheimen prijs gegeven door de zee. Met de jutter van het museum struinen langs het strand op zoek naar natuurlijke en niet-natuurlijke aanspoelsels. Strandjutten kan alleen plaatsvinden rondom het tijdstip van laag water, alleen dan zijn er aanspoelsels op het strand te vinden.
Kosten € 45 per groep. Duur 1,5 uur.

Natuurwandeling door de landschapstuin

Achter het museum ligt de landschapstuin met een oppervlakte van 2,5 ha. Zeeuwse landschapstypen met hun bijbehorende planten en insecten zijn in het klein te bewonderen. Ruik de planten, bespied de insecten en luister naar het verhaal van de tuinman.
Kosten € 45 per groep + entreekosten museum; mogelijk vanaf april t/m september. Duur: 1 uur.

Wandeling door de Manteling

Het bos van "De Manteling" heeft talrijke sporen van zijn geschiedenis. Deze zoeken we op. Bovendien vertelt het bos met zijn bomen, diersporen, geuren en geluiden zijn eigen verhalen.
Kosten € 45 per groep. Duur: 1,5 uur.

Wandeling met de boswachter

De boswachter van Staatsbosbeheer neemt de deelnemers mee voor een wandeling door de Manteling. Het is niet alleen een prachtig natuurgebied, dat het achterland van Noord-West Walcheren beschermt tegen de zeewind, maar ook een gebied met een rijke cultuurhistorie. De boswachter kent alle geheimen van het gebied.
Kosten € 62,50 per groep voor particulieren en € 125,00 voor bedrijven (incl. BSO). Duur: 1,5 uur.

Wil je een rondleiding aanvragen, vul dan onderstaand formulier in. Vergeet niet op verzenden te klikken. Je krijgt een bevestiging in beeld. Zie je die niet, neem dan telefonisch contact met ons op.

Datum bezoek *
Tijdstip van het bezoek
Duur van het bezoek
Wensen voor het bezoek *
Wensen voor het museumcafé
Groepsaantal *
Groepsleeftijd *
Naam groep of familie *
Contactpersoon
Adres *
Postcode *
Woonplaats *
Email *
Telefoon *
Wanneer te bereiken?
Type over *